Selectie

Selectie wedstrijdzwemmen 

Op deze pagina vindt u alle informatie over onze selectie wedstrijdzwemmen.

Onze selectie bestaat uit vier groepen; Minioren, C selectie, B selectie en de A selectie. Hieronder kunt u op een van de selecties klikken om meer informatie te zien.

 

Trivia minioren selectie 2019-2020

 

In deze groep komen alle (nieuwe) wedstrijdzwemmers tot 12 jaar. In deze groep wordt de techniek verbeterd en zullen zij starten met het zwemmen van wedstrijden. Daarnaast leren de kinderen te werken met doelen. Beginnende minioren zwemmen op de maandag-, woensdag- en/of vrijdagmiddag.

Minioren die op een hoger niveau willen gaan zwemmen, kunnen doorstromen naar de ochtendgroep. Daar mogen ze dan drie keer per week trainen: maandag, woensdag en vrijdag.

Trivia A-selectie 2019-2020

 

De A-selectie bestaat uit junioren, jeugd en senioren zwemmers. De A-selectie is het vervolg op de A minioren. Deze zwemmers zwemmen op landelijk niveau of hebben potentie hiervoor. De A-selectie heeft de mogelijkheid om 12-14 uur te trainen.

Trivia B-selectie 2019-2020

 

Voor zwemmers die trainen voor de Regionale Kampioenschappen is de B-selectie. Zij kunnen, afhankelijk van welke groep zij door de trainer worden ingedeeld, maximaal vijf keer in de week trainen: op elke ochtend in de week van 05:45-07:00. Dit kan worden aangevuld met één keer per week een landtraining.

Trivia minioren selectie 2019-2020

 

Voor zwemmers die niet volledig voor plaatsing voor de Regio Kampioenschappen willen of kunnen gaan, is er de C-selectie. Zij trainen voor de provinciale B-kampioenschappen en enkele andere wedstrijden. Zij kunnen twee ochtenden plus 2 middagen trainen, en kunnen daarnaast nog één keer per week landtraining doen. Ook nieuwe zwemmers boven de 12 jaar, zonder eerdere wedstrijdervaring, worden in deze selectie ingedeeld.

Indeling selectie

Selectie

Leeftijden

Niveau

Minioren Dames t/m 11 jaar, Heren t/m 12 jaar Alle niveau’s. Nieuwe zwemmers zonder wedstrijdervaring stromen hier in.
Minioren A&B Dames t/m 11 jaar, Heren t/m 12 jaar Regionaal/landelijk niveau
C selectie Dames vanaf 12 jaar, Heren vanaf 13 jaar Provinciaal niveau. Nieuwe zwemmers zonder wedstrijdervaring stromen hier in.
B selectie Dames vanaf 12 jaar, Heren vanaf 13 jaar Regionaal niveau
A selectie Dames vanaf 12 jaar, Heren vanaf 13 jaar Nationaal niveau