Masterzwemmen

Masterszwemmen bij TriVia

Welkom bij de Mastersafdeling van TriVia. Wij zijn een groep van ongeveer 90 fanatieke zwemmers vanaf 20 jaar en ouder. Bij ons kun je één tot drie keer week trainen onder begeleiding van een trainer. Binnen onze groep neemt een select groepje regelmatig deel aan regionale, landelijke en Europese wedstrijden.

Voor wie?

Masterszwemmen is bedoeld voor 20-plussers die graag willen (blijven) zwemmen. Dit kan zijn omdat zij graag een goede (zwem-)conditie willen onderhouden of omdat zij zich willen meten met leeftijdgenoten tijdens masters-zwemwedstrijden. Bij de masters zwemmen voornamelijk oud-(wedstrijd-)zwemmers. Er wordt getraind in het 5-banen bad van het Helperzwembad en in het zwembad Scharlakenhof. Er wordt getraind op maandag-, woensdag- en vrijdagavond, onder deskundige leiding van oud-wedstrijdtrainers Corrie Stuut en Siep van Royen.

Masters zwemmen gemiddeld zo’n 2500 meter tijdens een training. Naast de borstcrawl komen in de masterstrainingen ook de andere slagen en technische onderdelen (start en keerpunt) aan bod. Het trainingsprogramma is in beginsel afgestemd op de masterswedstrijden, maar uiteraard is deelname aan wedstrijden voor de liefhebbers.

Wedstrijden

Masters die dat leuk vinden, kunnen meedoen aan wedstrijden voor masters, bijvoorbeeld het Zuyderzeecircuit of het NK Masters of EK Masters. Tijdens deze wedstrijden wordt gestreden in leeftijdscategorieën (20-24, 25-29, 30-34 jaar enz.) op verschillende afstanden (25 meter tot 5 kilometer) en alle slagen. Binnen onze groep zwemmen ca. 12 masters regelmatig wedstrijden.

 

Meer weten?

 

Ben je geïnteresseerd en beschik je over enige zwemervaring? Neem dan contact met ons op via masterszwemmen@trivia.nl, zodat je een keer vrijblijvend kunt meetrainen (we streven ernaar om binnen 4 dagen je mail te beantwoorden). Mocht het masterszwemmen onverhoopt niet bij je passen, dan is trimzwemmen voor volwassenen misschien een goed alternatief.

Meer informatie over masterszwemmen: KNZB Masterszwemmen.