Zwemles ABC

Zwemles ABC bij TriVia

Zwemmen is leuk en zwemmen is fijn! Maar leren zwemmen, dat is best spannend. Maar ook leren zwemmen is leuk! Vooral bij de Groninger zwemsportvereniging TriVia middels het Zwem ABC.

Bij de zwemlesmethode van het Zwem ABC leren de kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen. Ook is er veel aandacht voor persoonlijk contact. Daarnaast wordt er bij G.Z. TriVia veelvuldig gebruik gemaakt van materialen.

Zwemles ABC in het kort

Het Zwem ABC heeft vier zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Binnen G.Z. TriVia krijgen kinderen vanaf 5 jaar zwemles. Wij uw kind eerst wennen aan het water. Water is immers best spannend, ook voor uw kind. Nadat uw kind gewend is in het water te zijn, beginnen wij met het aanleren van de zwemslagen. Wij leren uw kind eerst de rugcrawl en borstcrawl. Vervolgens leren wij uw kind de enkelvoudige rugslag. Tenslotte leert uw kind ook de schoolslag.

Opbouw van het zwemlestraject

Natuurlijk heten wij u en uw kind van harte welkom bij G.Z. TriVia. We hebben momenteel korte wachtlijsten, dus we hopen uw kind zo snel mogelijk te kunnen laten starten. Dan begint het zwemmen. Het Zwem ABC hanteert binnen G.Z. TriVia verschillende fasen. Wij zullen die fasen kort beschrijven.

  1. In de eerste fase van de zwemles laten wij uw kind wennen aan het water. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich veilig voelt in het water. Daarom staan de lesgevers ook in het water. Spelenderwijs leert uw kind zich thuis te voelen in het water. Uw kind mag al spetterend door het water.
  2. In de tweede fase stellen wij de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dat klinkt misschien heel spannend. En misschien lijkt het heel pittig. Dat blijkt echter niet zo te zijn. Het blijkt dat de borstcrawl en de rugcrawl voor heel veel kinderen natuurlijke zwemslagen zijn. Daardoor is de ‘crawl’ makkelijker aan te leren. Via oefening en begeleiding leert uw kind spetterend de ‘crawl’ te zwemmen.
  3. In de derde fase leren wij uw kind de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Uw kind kan zich dan prima drijvend houden in het water.
  4. Tenslotte leren wij uw kind al vanaf het begin ook verschillende survivalelementen aan. De bekendste zijn natuurlijk zwemmen met kleren aan en watertrappelen. Maar wij leren uw kind ook de HELP-houding aan te nemen. Ook leren wij uw kind de hurksprong en de ‘draai lengte as’ aan. We vinden het namelijk belangrijk dat uw kinderen niet alleen goed leert zwemmen, maar dat uw kind zich ook kan redden in het water tijdens een onverwachte situatie. Veiligheid voorop, toch?

Zwemmen met materiaal

Zwemmen is leuk. Maar zwemmen met materialen is nog leuker! Uniek bij G.Z. TriVia is dat uw kind tijdens de zwemlessen gebruik maakt van zoomers. Zoomers zijn kleine flippers. Uw kind leert dan sneller én gemakkelijker zwemmen. Onze ervaring is dat kinderen het zwemmen met deze zoomers erg leuk vinden. Wij gebruiken de zoomers voor het ontwikkelen van goede krachtige crawlbenen.

Naast de zoomers wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van materialen. Denk aan vlotten, ringen, hoepels en nog veel meer materialen. Zwemmen wordt een feest!

Tenslotte vinden wij het belangrijk dat uw kind zelf ervaart wat het water met uw kind doet. Daarom werken wij van G.Z. TriVia bij het Zwem ABC niet met drijfmiddelen, maar wel met hulpmiddelen.

Communicatie

Wij van G.Z. TriVia vinden de communicatie belangrijk. Wij staan u graag voor- en na de zwemles te woord. Ook zijn wij eenvoudig per mail te bereiken. Wij kiezen voor deze twee manieren van communicatie omdat we werken met vrijwilligers. Door de dag heen hebben zij een andere baan, waarbij zij bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebben om u op dat moment te woord te staan. In uitzonderlijke gevallen – welke wij niet in het zwembad of per mail kunnen beantwoorden – zoeken we een mogelijkheid om u telefonisch te woord te staan.

Ieder kind is uniek. Ieder kind is bijzonder. Ook uw kind. Wij stellen het belang van de zwemvaardigheid van uw kind voorop. Het kan dan zijn dat wij een besluit nemen voor uw kind, waar u het misschien niet helemaal mee eens bent. Wordt dan niet boos, maar maak het bespreekbaar met de lesgever. Ook dat is een goede vorm van communiceren.

Contact

U heeft gelezen over onze zwemlessen. Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben overtuigd dat G.Z. TriVia de plek is voor uw kind om te leren zwemmen. Graag verwelkomen wij u en uw kind bij onze vereniging. Maar het kan zijn dat u nog vragen heeft. U kunt dan contact opnemen met onze afdeling leszwemmen.

E-mail: leszwemmen@trivia.nl

Tenslotte verwijzen wij u ook graag naar de website van ‘Alles over zwemles’. U kunt daar nog meer informatie vinden.

Tot ziens bij een van de zwemlessen van G.Z. TriVia!

Een gratis proefles aanvragen?

Mail ons op leszwemmen@trivia.nl