Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon

bij G.Z. TriVia

De Groninger Zwemsportvereniging TriVia wil een veilige sportvereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met zwemmen en zich thuis voelt binnen de vereniging. Met elkaar doen we er immers alles aan om juist grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen om zo te zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat.

Maar stel nu dat…

Voorkomen is beter dan genezen

De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet kon worden voorkomen. Binnen onze vereniging willen wij dit graag voor zijn.

Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen G.Z. TriVia een vertrouwenscontactpersoon is aangesteld. Zij wil fungeren als een centraal aanspreekpunt om zo met elkaar te zorgen dat de wijze waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is.

Bij de vertrouwenscontactpersonen kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor alle leden, vrijwilligers en ouders.

Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en dat herhaling zo voorkomen wordt.

Wanneer kan je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon?

Als je vragen hebt over of te maken hebt met:

  • pesten en gepest worden
  • machtsmisbruik en verbale agressie
  • het gevoel hebt dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort of anders behandeld wordt
  • grensoverschrijdend gedrag (machtsmisbruik, verbale agressie, ongewenste intimiteiten): de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach of gedrag dat je als onprettig ervaart
  • een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft
  • de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team
  • twijfels bij jezelf of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is
  • iemand die je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag
  • het beschuldigd worden van eerder genoemd gedrag

Een volledige taakomschrijving is te vinden op deze pagina.

Buiten G.Z. TriVia is het ook mogelijk om contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport Nederland. De mogelijkheden hiervoor staan op deze webpagina: //centrumveiligesport.nl/contact

Wie is het vertrouwenscontactpersoon?

Hetty Hofsteenge

 

Ik ben Hetty Hofsteenge. Ik heb in mijn jeugd gezwommen en gewaterpolood bij Z.P.C. Stadskanaal. In mijn studententijd ben ik lid geworden van Jonas G.D.Z. om te gaan waterpoloën. Vanuit de waterpolo afdeling hebben we de afdeling masterszwemmen opgericht en daar zwem ik sindsdien met heel veel plezier.

Ik woon in Haren en werk bij de NAM in Assen. Daar vervul ik een technische functie, maar ben daarnaast ook één van de vertrouwenspersonen binnen Shell.

Ik ben te bereiken op telefoonnummer 06 – 37 66 02 88