Zwemvaardigheidsdiploma’s

Zwemvaardigheidsdiploma's

Zwemvaardigheidsdiploma’s

Wil je na het behalen van je diploma A, B en C door met het halen van zwemdiploma’s? Kies dan voor de zwemvaardigheidsdiploma’s.

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Hiermee ben je als zwemmer in staat om in en om het water te overleven en op een veilige manier te bewegen en te recreëren in de Nederlandse watercultuur.

Maar natuurlijk kan je het zwemmen zó leuk vinden dat je je zwemvaardigheden nog verder wilt vergroten. Als vervolg op het zwem-ABC kies je dan voor de zwemvaardigheidsdiploma’s.

Wat is zwemvaardigheid?

Na het Zwem-ABC kun je je zwemvaardigheden nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 & 3. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk, want veel aspecten van het diploma A, B en C keren terug en worden verder uitgebreid met onderdelen van het wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en reddingszwemmen.

Tijdens de zwemvaardigheid leer je:
– Allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten;
– Natuurlijk komen ook de borst- en – rugcrawl weer aan bod, maar gaan we hier verder op de techniek in;
– Balvaardigheid, waaronder gooien en vangen én zwemmen met de bal;
– Survival, waarbij je bijvoorbeeld met kleding aan door het gat gaat zwemmen of elkaar redt uit het water;
– Onderwateroriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pilon naar pilon op 2 meter diepte, én je leert een koprol achterover te maken. Kortom allerlei leuke nieuwe vaardigheden!

Bij Zwemvaardigheid 2 en 3 worden de te zwemmen afstanden bij de verschillende zwemslagen nog langer. De aangeleerde vaardigheden worden uitgebreid dus nog leuker. Voor het diploma Zwemvaardigheid 1 moeten de kinderen bijvoorbeeld 9 meter gekleed onder water zwemmen door een gat in een zeil en voor zwemvaardigheid 2 en 3 breiden we dit nog verder uit. Zwem jij na het einde van zwemvaardigheid 3 onder water naar de overkant?

Ook leren we nieuwe vaardigheden aan zoals 10 meter poloborstcrawl met bal en in tweetallen de bal naar elkaar overgooien. Onder water voorwerpen aanraken, een wedstrijdstart en een keerpunt maken en de basis van de vlinderslag.

Zwemvaardigheid bij G.Z. TriVia

“Zwemvaardigheid” (Zo noemen we de groepen die zwemmen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s) bij de Groninger Zwemsportvereniging TriVia is voor kinderen die plezier hebben in zwemmen en hiermee verder willen. Onze lesgevers werken enerzijds natuurlijk toe naar een diploma, maar zien de lessen ook als sport. Kinderen met plezier laten zwemmen en elke week aantrekkelijke lessen aanbieden.

Een gratis proefles aanvragen?

Mail ons op leszwemmen@trivia.nl