Masterszwemmen

Masterszwemmen bij TriVia

Welkom bij de Mastersafdeling van TriVia. Wij zijn een groep van ongeveer 100 fanatieke zwemmers vanaf 20 jaar en ouder. Bij ons kun je één tot drie keer per week trainen onder begeleiding van een trainer. Met een groep van 10 tot 20 zwemmers nemen wij regelmatig deel aan regionale, nationale en internationale wedstrijden.

Voor wie?

Masterszwemmen is bedoeld voor 20-plussers die graag willen (blijven) zwemmen. Dit kan zijn omdat zij graag een goede (zwem-)conditie willen onderhouden of omdat zij zich willen meten met leeftijdgenoten tijdens masters-zwemwedstrijden. Bij de masters zwemmen voornamelijk oud-(wedstrijd-)zwemmers. Er wordt getraind in het 5-banen bad van het Helperzwembad en in het zwembad Scharlakenhof op maandag-, dinsdag-, woensdag-, vrijdagavond en zondagochtend, onder deskundige leiding van oud-wedstrijdtrainer Corrie Stuut.

Masters zwemmen gemiddeld zo’n 2400-2800 meter tijdens een training. Naast de borstcrawl komen in de masterstrainingen ook de andere slagen en technische onderdelen (start en keerpunt) aan bod. Het trainingsprogramma is in beginsel afgestemd op de masterswedstrijden, maar uiteraard is deelname aan wedstrijden voor de liefhebbers.

Wedstrijden

Masters die dat leuk vinden, kunnen meedoen aan wedstrijden voor masters, bijvoorbeeld het Zuyderzee Masters Circuit, NK Masters, EK Masters of WK Masters. Tijdens deze wedstrijden wordt gestreden in leeftijdscategorieën (20-24, 25-29, 30-34 jaar enz.) op verschillende afstanden (25 meter tot 5 kilometer) en alle slagen. Binnen onze groep zwemmen ca. 20 masters regelmatig wedstrijden.

 

Meer weten?

 

Ben je geïnteresseerd en beschik je over zwemervaring? Neem dan contact met ons op via masterszwemmen@trivia.nl (we streven ernaar om binnen 4 dagen je mail te beantwoorden). De trainers nemen vervolgens contact met je op om je uit te nodigen een keer vrijblijvend mee te trainen. We hopen natuurlijk dat het bevalt en dat je lid wilt worden. Het is mogelijk dat je even moet wachten totdat je kunt zwemmen op het trainingsuur/de trainingsuren van jouw voorkeur. Dit houdt verband met het maximale aantal zwemmers op een trainingsuur. Mocht het masterszwemmen onverhoopt niet bij je passen, dan is trimzwemmen voor volwassenen misschien een goed alternatief.

Meer informatie over masterszwemmen: KNZB Masterszwemmen.