Trimzwemmen

Trimzwemmen bij G.Z. TriVia

 

Voor volwassenen een half uur of drie kwartier in de week onder begeleiding van een trainer lekker zwemmen op het eigen niveau.

Op dit gebied hebben we een ruim aanbod: In de zwembaden De Parrel, Kardinge en het Helperzwembad hebben we trimgroepen: lekker fanatiek of juist heerlijk relaxed. Iedereen kan met zijn wensen hier terecht.

Wat is trimzwemmen?

Trimzwemmen noemen we ook wel “recreatief zwemmen onder begeleiding”; dit is namelijk ook wat we doen: Banenzwemmen, maar dan in groepsverband onder begeleiding van een deskundig trainer. Een activiteit die bijzonder geliefd is voor een grote groep volwassenen.

Bij het traditionele recreatieve zwemmen wordt er door zwemmers voor zichzelf gezwommen. Dit gebeurd vaak in drukke banen kriskras door elkaar heen. Bij het trimzwemmen zwemt men in groepsverband, hetgeen orde en structuur geeft.

De trainer

Al onze trainers zijn bevoegd om zelfstandig training te geven. Daarnaast beschikken zij eveneens over een EHBO diploma en een VOG; dat zijn voordelen om voor een vereniging te kiezen! Tijdens de trainingen besteedt de trainer voornamelijk aandacht aan techniek en conditie. Daarnaast wordt er regelmatig gewerkt aan lenigheid, spierkracht en coördinatievermogen. Dit gebeurd bij de meest voorkomende zwemslagen: De borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Maar ook diverse andere zwemoefeningen passeren de revue. Tijdens deze oefeningen maakt de trainer gebruik van diverse zwemmaterialen zoals bijvoorbeeld plankjes, pullbuoys, zoomers (kleine flippers), handpaddles, flexibeams en ballen.

Waarom trimzwemmen?

Je kiest voor trimzwemmen omdat:

  • Je graag banen zwemt en onder begeleiding van een trainer aan je zwemtechniek en conditie wilt werken;
  • De trainingen op een gunstig tijdstip worden verzorgd;
  • Gezelligheid en prestatie in evenwicht met elkaar zijn;
  • Je geniet van de voordelen van de vereniging: Gemotiveerde zwemmers met eenzelfde doel, een goede ambiance, deskundige trainers en mogelijkheden voor doorstroom tot (recreatief) waterpolo of masterszwemmen.

Meer weten?

Via de knoppen hieronder kom je meer te weten over de kosten (contributie) en de groepen / trainingstijden. Bij de trainingstijden is eveneens vermeld wat het niveau is van onze groepen en of hier nog voldoende ruimte is.

Contributie

Groepen & Tijden