Wedstrijdverslag Heren 1 13/11

– Wedstrijdverslag Heren 1 13/11 – 

 De waterpoloheren uit Groningen mochten wederom een wedstrijd spelen in een plaats waar je niet komt binnen anderhalf uur zonder 130 km/h op de snelweg te rijden. Nunspeet uit stond op het programma. Zoals zo vaak spoort coach Sven de heren van tevoren aan met de inmiddels bekende kreet “we hebben nog nooit van ze verloren en dat wil ik graag zo houden”. Met een eindstand van 8-12 hebben de Groningers de punten weer naar het Noorden gebracht en staan ze soeverein aan kop met 5 wedstrijden gespeeld en 5 keer winst.

Waar de Groningers normaal gesproken te veel aan wisselen toekomen, was dit deze wedstrijd anders. In plaats van 13 man, stond er nu slechts een team van 9 man inclusief invaller Sem, die een sterke wedstrijd heeft gekeept. Dit betekende 2 wissels en veel speelminuten voor iedereen. Vanaf het begin van de wedstrijd wisten de Groningers de overhand te pakken in de wedstrijd. Al snel stond er een voorsprong op het scorebord. De 1e periode werd afgesloten met 2-3.

In de 2e periode werd de voorsprong verder uitgebreid tot 4-8 met uitblinker Douwe-Jan die op dit moment verantwoordelijk was voor de helft van de doelpunten aan Groninger zijde. Ondanks dat in de verdediging niet altijd goed werd teruggevallen op de midvoor was de verdediging goed op orde. 

Na een halve wedstrijd gespeeld te hebben, vonden de Groningers het een goed idee om het wat spannender te maken. In plaats van met pepernoten te strooien, werd er hier met P’tjes (uitsluitingen) gestrooid. Na 3 uitsluitingen mag je niet meer verder spelen. Na nog geen anderhalve minuut in de 3e periode gespeeld te hebben mochten de Groningers nog maar met 8 man verder en stonden er 2 man op scherp (2 P’tjes). Ondanks dit werd de voorsprong verder uitgebreid naar 5-12.

In een slordige 4e periode werd er niet meer gescoord door de Groningers en kwamen de heren uit Nunspeet nog met een slotoffensief. Hiermee werd de eindstand bepaald op 8-12. 

Komend weekend staat de wedstrijd tegen VKC’03 (Tubbergen) op het programma. Dit keer thuis in Groningen. Een belangrijke wedstrijd, aangezien VKC de enige ploeg is naast de Groningers die nog geen verliespunten hebben geleden.  

 Tekst: Arnold Venekamp