Wedstrijdverslag Heren 1 19/2

– Wedstrijdverslag Heren 1 19/2 – 

Hoe je een wedstrijd kunt winnen met een man minder?

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Kampen (Deltasteur) op het programma voor de waterpoloheren van TriVia Groningen. Op papier een wedstrijd die gewonnen moest worden, maar in de praktijk wisten we dat het een fysieke tegenstander was. Met 9 man werd afgereisd naar Kampen. Krap, maar normaal gesproken voldoende.

Normaal werd het echter niet. Het fysieke spel viel reuze mee en de sfeer was prima in het water. Toch zou je, puur naar het wedstrijd verslag kijkend, je hebben afgevraagd waarom er geen rellen zijn geweest. 16 tegen 14 was het. Niet de einduitslag, maar het aantal uitsluitingen aan beide kanten. 16 voor de thuisploeg en 14 voor de Groningers. De twee extra uitsluitingen die de thuisploeg wist te bemachtigen, heeft ongetwijfeld geholpen in de einduitslag van 8 tegen 10 in het voordeel van TriVia.

De 1e periode werd erg sterk begonnen, waardoor er al snel een voorsprong van 0-3 op het scorebord stond. Smetje op deze periode waren de twee uitsluitingen van Arnold, waardoor hij al snel op scherp stond. De Kampenaren wisten vervolgens aan het eind van deze periode iets terug te doen en kwamen zodoende in de 2e periode weer op gelijke hoogte. Met een manmeer situatie en twee strafworpen kon de voorsprong weer worden versterkt tot 3-6.

In de tweede helft werd na 25 seconden de 3e uitsluiting door Arnold gepakt. Zoals voor de wedstrijd al afgesproken, kon hij hierdoor mooi wat foto en video materiaal schieten voor de socials. De periode werd afgesloten met de 3e uitsluiting voor Luc, waardoor ook hij als toeschouwer kon genieten van de wedstrijd.

De laatste periode werd ingegaan met 7 man (geen wissels meer) en een voorsprong van 5-8. Met nog 3 minuten te gaan vond Rick het een goed idee om onze training van afgelopen week in de praktijk te brengen. We hebben goed getraind op de verdediging in ondertal situaties, dus pakte Rick ook zijn derde uitsluiting en voegde hij zich bij Arnold en Luc onder de toeschouwers. De marge was groot genoeg om de winst mee naar Groningen te nemen!

Eindstand: 8-10