Wedstrijdverslag Heren 1 12/3

– Wedstrijdverslag Heren 1 12/3 – 

Vs. De Reest

De return. Het leek wel een bekerwedstrijd, maar het waren gewoon twee competitiewedstrijden. Toevallig twee keer op rij tegen Meppel. Eerst uit in Meppel en deze keer in Groningen. Na een gelijkspel (13-13) in het 1e weekend, beloofde het een interessante partij te worden tegen de nummer 4 uit de competitie. Na 2 weekenden kwamen de Groningers er als winnaar uit met 16-11 winst in de 2e partij, waarmee de koppositie bijna heroverd is.

Zoals na de 1e wedstrijd voorspelde, zou het spel spannend beginnen. Waar in de heenpartij de Groningers steeds net achter de feiten aanliepen, werd hier steeds een lichte voorsprong behouden. Na twee periodes kwam coach Sven bij een stand van 6-5 met een tactische ingreep die ervoor zorgde dat de score snel opliep tot 10-5. Een Time-Out was voor Meppel nodig om weer in het spel te komen, maar de marge van 5 doelpunten zou blijven staan.

Met 6 doelpunten van Douwe-Jan en 5 stuks van Bram Ruitenbeek hadden zij een mooie bijdrage in de eindstand van 16-11. Het mooiste doelpunt kwam op naam van de jongste aanwinst Jaco Hoendervanger met een knappe midvoor actie recht in de kruising.