Wedstrijdverslag Dames 1 25/9

– Wedstrijdverslag Dames 1 25/9 – 

Zoals vorige week aangekondigd stond dit weekend de bekerwedstrijd tegen SWOL D1 op het programma. En zoals verwacht werd dat een heeeele andere pot dan de reeds gespeelde wedstrijd.
Normaal spelen wij in de competitie tegen SWOL D2, die qua niveau altijd bij ons in de buurt zitten. En aangezien zij 26-4 verloren van hun eerste team, hadden we een vermoeden hoe onze wedstrijd tegen SWOL D1 zou verlopen. 
 
Ons doel voor deze wedstrijd was lange aanvallen spelen en zorgen dat we optijd de verdedigende tegenaanval in gingen zodat we te veel breaks van de kant van SWOL konden voorkomen. 
 
We begonnen de wedstrijd scherp, en wisten vroeg in het eerste partje een manmeer te benutten. Echter werden onze vermoedens ten aanzien van SWOL ook direct bevestigd: zij scoorden maar liefst 9 keer in die eerste periode. Dit was natuurlijk een flinke domper, maar niets dat we niet verwacht hadden. De sfeer was goed, en we voelden de steun van het vele aanwezige publiek. 
 
We wisten de rest van de wedstrijd nog 4 keer te scoren, en lieten vooral met het laatste doelpunt zien dat we ons koppie niet lieten hangen: met nog 15 seconden te spelen wilden we gewoon nog één doelpunt maken. Nog even één keer vlammen en het hoogst haalbare eruit halen. Dit resulteerde in een mooi laatste doelpunt, wat de eindstand bracht op 5-32. 
 
Niet leuk natuurlijk zo’n score, maar de coach, de scheidsrechters, het publiek en wij zelf vonden dat we tot het einde van de wedstrijd voor het hoogst haalbare hebben gevochten! 
 
SWOL D1, bedankt voor jullie komst en alvast heel veel succes in de volgende ronde van de beker! 

 

 Foto: Liselot Jonink