Wedstrijdverslag Dames 1 12/3

– Wedstrijdverslag Dames 1 12/3 –

Thuis tegen ZPC De Hof

Een unicum deze zaterdag bij dames 1: maar liefst 5 (!) wissels hadden wij tot onze beschikking. Dit dankzij ons heerlijke samenwerkingsverband met dames 2, waar veel enthousiaste meiden graag met dames 1 mee willen doen. Tijdens de voorbespreking (door invalvoorbespreker Sanne, bij afwezigheid van Sjoerd die het niveau bij Heren 1 wat omhoog moest halen) werd al duidelijk dat er een flink vuurtje brandde binnen het team. Een combinatie van zenuwen en adrenaline zorgde ervoor dat we met veel energie het water in doken.

Met veel wissels kan je genoeg rust krijgen, dus we moesten een actieve wedstrijd gaan spelen. Dit betekende veel beweging in de aanval en scherp zijn in de verdediging. Het was mooi om te zien dat dit gelijk resultaat opleverde: een strafworp en een manmeer in de eerste 3 minuten. De strafworp werd helaas niet benut, maar uit de U20 werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord: 1-0!

Waar het eerste partje eindigde met een prima score van 1-2, was dat in het tweede part heel anders. Ons actieve spel leverde in dit partje (te) weinig op, en de ballen van ZPC De Hof gingen er één voor één in. Mede door wat P’tjes aan onze kant resulteerde dit in een achterstand van 1-6.

Gelukkig was ons vuurtje nog lang niet gedoofd, en met het enthousiasme in het team zat het ook nog steeds goed. Natuurlijk is het frustrerend dat het niet lukt wanneer je zo gebrand bent om een goede pot neer te zetten, maar we lieten de koppies niet hangen. Hierdoor kwamen we in de derde periode weer een beetje terug, naar 3-7. Het laatste partje was dan ook alles of (weer) net niets. Er zat veel pit in ons spel, en we kwamen goed terug. Maar helaas, ondanks nog een timeout en P’tjes aan de kant van ZPC De Hof, konden we niet verder terugkomen dan 5-8.

Het is typerend voor dit seizoen (tot nu toe): onder andere het grote enthousiasme en de hoge inzet zorgen ervoor dat we écht niet onder doen voor de tegenpartij, maar het lukt nog niet om de punten onze kant op te trekken.

Wat gelukkig wel altijd lukt is ons humeur weer opkrikken met een traktatie/biertje/fristi in de kantine. Op naar weer een nieuwe week trainen en naar de volgende wedstrijd, op 26 maart: uit in en tegen Losser!