Wedstrijdverslag Dames 1 11/9

– Wedstrijdverslag Dames 1 11/9 – 

Wat was het toch waar we al maanden naar uitkeken? Sinterklaas? Onze verjaardag?
Ha nee duh, de eerste officiële wedstrijd! En het was zelfs alsof kerst, sinterklaas, en onze verjaardag op één dag vielen, want voorafgaand aan de eerste bekerwedstrijd hadden we ook nog twee toernooiwedstrijden!
Kortom, het compleet nieuwe dames 1 team met veel frisse dames-debutanten viel met de neus in de spreekwoordelijke boter.
De eerste toernooiwedstrijd tegen Livo was gelijk een taaie. Livo heeft ervaring, wat wij als nieuwe formatie nog missen. Er zat wel duidelijk een stijgende lijn in de pot, wat ons meer vertrouwen gaf in wedstrijd numero dos: SGHA.
SGHA is ons niet onbekend, maar ook hier lag een nieuwige formatie tegenover ons. Waar we duidelijk vooruitgang boekten in deze pot was het spelen van een zone, waarmee we minder U20’s veroorzaakten en midvoordoelpunten voorkwamen.
In de rusttijd richting de laatste toernooiwedstrijd en tevens bekerwedstrijd tegen ESTA hebben we wat teambonding gedaan waarbij de oude(re) en jonge(re) speelsters nader tot elkaar kwamen via snapchat en instagram. Nu weten we zeker dat we elkaar niet meer hoeven missen buiten de 4 waterpolomomenten elke week!
Na al 8 uur te hebben doorgebracht in Heerenveen konden eindelijk onze zenuwen doorbroken worden: om 19u klonk het eerste fluitje voor de bekerwedstrijd. ESTA in de huidige samenstelling is ons niet vreemd gezien de oefenwedstrijd die we eerder tegen hen speelden. Het tempo lag in deze wedstrijd duidelijk een stuk lager, niet gek met twee teams die al twee volledige wedstrijden hebben gespeeld. Ondanks dat wij nog maar 1 wissel hadden wisten we ons prima staande te houden. We speelden manmeers en 6-6 aanvallen beter uit, waardoor we onszelf wat vaker een rustmoment gunden. De wedstrijd werd helaas niet gewonnen, maar we zijn in ieder geval een stuk wijzer en gaan vol goede moed komende zaterdag weer terug richting Heerenveen! SGHA zal ons namelijk weer ontvangen, deze keer voor bekerwedstrijd nummer 2!!
Foto vlnr: 

Achterste rij: Sjoerd, Evelien, Sanne
Voorste rij: Linda, Julie, Joyce, Rosan, Marit, Nikita, Anniek