Verslag ONMK 2023 korte baan

                                                                                                                                                                     Door: Hannie

Vijftien TriVia Masters schitteren op de ONMK in Heerenveen, 16-19 februari 2023

Een mooie delegatie dit jaar voor de ONMK. Omdat het zo dichtbij Groningen was, of omdat we steeds meer wedstrijdzwemmers hebben in ons midden? Wie zal het zeggen? De tijd zal het leren.

Niet alleen de delegatie was een record, ook de coaching was fantastisch. Corrie, Arnoud en Siep zijn in wisselende samenstellingen ons komen ondersteunen. En dan hadden we ook nog spontane supporters die met 2 voor zichzelf sprekende spandoeken ons tot ongekende prestaties dreven.

Een serieuze voorbereiding.

Meer dan andere jaren was er dit jaar een serieuze voorbereiding op de NK. Al ruim van tevoren werden op de trainingen in het Helperbad alle NK-zwemmers apart genomen om ze optimaal voor te bereiden op een nog betere prestatie. Met startduikjes, sprintjes, tijden zwemmen en vele technische aanwijzingen werden we klaargestoomd voor de grote dag, die een lang weekend ging duren.

Van jong tot oud

Opvallend in de lijst deelnemers was de spreiding in leeftijd. Een paar zeer snelle jonge talenten, die net de master-leeftijd hebben bereikt, de gebruikelijke oudjes van boven de 60, en alles daar tussenin. Het leverde ons de mogelijkheid om ook diverse estafetteploegen te organiseren. Zo hadden we een TriVia1 en een TriVia2 estafette.

En dan de prestaties…

Het is altijd moeilijk om mensen eruit te halen, eigenlijk heeft iedereen goede prestaties geleverd. Natuurlijk ging TriVia naar huis met gouden, zilveren en bronzen medailles. Hoewel het zilver bleek al niet meer verkrijgbaar op de 2e dag en op de 3e dag was ook het goud op (foutje bij de leveranties). Dus alleen brons was interessant als je bij het thuisfront direct wilde pronken met je prestatie.

Martine haar 2e zwemwedstrijd ooit leverde twee flinke PR’s op. Echt iets om trots op te zijn, en als ze deze lijn doorzet, haalt ze nog wel een masterrecord. Mooi was haar opmerking dat als we 5 jaar geleden hadden gezegd dat ze hier zou staan, ze ons had uitgelachen.

Relinda en Nadine waren onze herintreders. Na vele jaren wedstrijdzwemmen in hun jeugd hebben ze nu na wat jaren rust de draad weer opgepakt en gelijk gingen ze voor 100%.

Het 240+ estafette team haalde maar liefst 1x brons en 2x zilver. Vanwege een misverstand, en dus een zwemmer die niet aanwezig bleek, moest Jaap, die net bijkwam van zijn 800m (brons), nog invallen op de 4×100 m vrij op het laatste moment. Tegelijkertijd was er hectiek omdat Christel geveld bleek door corona en dus miste er bij de andere estafette ook iemand. Deze hebben we helaas af moeten lassen. Volgende keer ook voor deze groep reserves op de bank?

Dominique, een van de jeugdige zwemmers, zorgde nog voor een Nederlands Master record bij de 25+ op de 50 school.

Ondertussen in Wenen…

Van Ad kregen we nog een mooie foto uit Wenen, waar hij glunderend met 4 medailles om de nek stond. Twee keer een eerste plek en een 2e en een 3e. Ook knap. En dat zo ver van huis, zonder de extra voorbereidingen en zonder steun van onze Corrie ter plekke.

En nu?

We kijken terug op een geslaagd NK. En met de vele tips die we kregen van onze 3 coaches/trainers kunnen we wel weer een paar jaar vooruit. Maar eerst maar weer een grote delegatie klaarstomen voor de ONMK lange baan in Amersfoort begin mei. De spandoeken die in de opslag worden bewaard, kunnen dan weer tevoorschijn worden gehaald.