Regionale Minioren Finales

Afgelopen weekend waren in Emmen de Minioren Finales van Regio Noord, het hoogtepunt van het seizoen voor onze jongste zwemmers. Maar liefst 13 Trivia zwemmers hadden zich gekwalificeerd. De meesten hadden een druk programma met meerdere afstanden. Onze minioren deden het heel goed, met flinke persoonlijke records maar ook met mooie ervaringen in het zwemmen van finales.

Hier een kort verslag per zwemmer op alfabetische volgorde
Alex (min. 4) heeft op alle 6 zijn afstanden een PR gezwommen en op de 50vlinder heeft hij zelfs een bronzen medaille gehaald. Proficiat!

Elize (min. 5) heeft op 4 van haar 6 afstanden een PR gehaald. Op de 100vrij kwam ze net een halve seconde tekort voor een podium plaats. Maar ze mag trots zijn op haar 4e plaats.

Evelien (min. 5) mocht dit weekend 5x starten. De eerste afstand (200wi) ging helaas niet helemaal goed. Aan het einde van de vlinderslag wilde haar arm niet meer over het water. Maar ze heeft zich goed herpakt en later in het weekend nog 3 dikke PR’s gezwommen.

Floris (min. 5) had ook een druk weekend met 6 afstanden. De strijd om het podium voeren de jongens minioren 5 en 6 samen, dat was voor Floris nog net niet haalbaar. Maar met 3 mooie PR’s waarvan 1 van bijna 30 seconden op de 200wi mag hij heel tevreden terugkijken op dit weekend.

Jason (min. 6) had een top weekend. In eerste instantie was hij alleen als reserve geplaatst voor deze wedstrijd. Door afzeggingen mocht hij uiteindelijk 5x zwemmen. En al zijn afstanden wist hij te verzilveren met een dik PR. Goed gedaan!

Kaj (min. 6) hoefde alleen op zondag te zwemmen maar dan wel gelijk 3x. Zijn eerste afstand (200wi) ging helaas mis bij de rugcrawl. Of het door deze diskwalificatie kwam weten we niet, maar bij zijn andere afstanden kwam hij helaas niet meer bij zijn eigen tijden.

Lasse (min. 3) was als een van onze jongere zwemmers mee. Hij was geplaatst voor 4 afstanden wat hem flink wat ervaring kon opleveren. Zijn brilletje en zijn zenuwen zaten hem wel wat dwars op zaterdag. Op zondag is hij helaas ziek gemeld.

Malou (min. 2) is onze jongste zwemmer dit weekend. En ondanks dat ze de strijd aan moet met oudere zwemmers had Malou zich toch mooi op 4 afstanden geplaatst. Afgelopen tijd was ze soms haar techniek even kwijt, maar dit weekend was het weer helemaal top. We zagen weer goede techniek en veel drive om te racen. Dit heeft haar nog een mooi PR opgeleverd op de 50vrij.

Marit (min. 3) was onze kampioen reserve staan. Maar ze mocht op zaterdag naast de estafette toch 2 individuele afstanden zwemmen. En dat deed ze super, 2 dikke PR’s binnengehaald.

Voor Minke (min. 5) was het afgelopen weken nog spannend of ze dit weekend zou kunnen zwemmen. Maar de blessure was onder controle en ze kon al haar 5 afstanden van start. De 100vl was net teveel voor haar, maar de andere afstanden heeft ze een prachtig PR gezwommen. Met als hoogtepunt ruim 22 seconden op de 200 vrij.

Suzanne (min. 5) had ook het totale programma te zwemmen, 6x individueel aan de start plus 2 estafettes. Dan lukt het niet altijd om aan je persoonlijke tijden te komen maar Suzanne is dan wel in staat om technisch heel goed te blijven zwemmen ondanks dat ze moe wordt. En de 100rc heeft ze nog een prachtig PR neergezet.

Tys (min. 4) mocht op zaterdag 3x van start gaan. Beetje zenuwachtig begon Tys heel goed aan zijn eerste afstand (100wi). Helaas vergiste hij zich in de volgorde van de slagen. Daarna heeft hij zich goed herpakt en wist zijn beide andere afstanden af te ronden met PR’s van ruim 2,5 seconde. Goed gedaan!

Zoë (min. 5) zwemt pas een half jaar bij ons en heeft zich nu al voor 4 afstanden weten te plaatsen in deze finales. Haar eerste afstand (100ss) vloog ze door het water en tikte ruim als eerste aan in haar serie. Helaas had ze een keerpunt gemaakt met 1 hand. Daar gaan we nog goed op oefenen. Haar overige drie afstanden waren geen probleem, 3 mooie PR’s, met ruim 17 seconden op de 100vr als hoogtepunt.

Estafettes

We begonnen zaterdag met de estafette 4x50wi (min. 2,3,4). Voor Trivia werd deze gezwommen door Malou, Marit, Alex en Tys. Ze behaalden een 5e plaats met een verbetering van bijna 6 seconden op hun inschrijftijd.

De zaterdag werd afgesloten met de estafette 4x50vr (min. 5,6). Deze werd gezwommen door Evelien, Suzanne, Floris en Elize. Ze konden net niet aanhaken bij de top3, maar zijn mooi 4e geworden met een verbetering van hun inschrijftijd met bijna 2,5 seconde.

Op zondag hebben we niet meegedaan aan de estafette voor de jongere zwemmers.
De afsluitende estafette, 4x50wi (min. 5,6) werd wel gezwommen. Aan de start stonden Floris, Suzanne, Elize en Evelien. Met alle energie die ze nog hadden raceten ze naar een verbetering van hun inschrijftijd van 4 seconden.

Het was een mooi weekend waarin hard is gezwommen, hard is aangemoedigd en hard is gelachen. Trots op onze minioren 😘

Door: Danielle Sudmeijer