25 medailles voor de Masters op het ONMK 2024 LB

Van 2-5 mei vonden in Eindhoven de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange baan plaats. TriVia was aanwezig met maar liefst 15 zwemmers, Arnoud was het hele weekend aanwezig om de zwemmers te coachen.

ONMK dag 1:

Traditioneel wordt de ONMK op donderdagmiddag geopend met de 1500 meter vrije slag. Jaap opende het toernooi voor TriVia. Vol in voorbereiding voor zijn IJsselmeeroversteek deze zomer zwom hij een prima race met mooie negatieve split wat resulteerde in een 4e plaats. Ook Relinda had zich ingeschreven voor de langste afstand. Met een goede race en onder luide aanmoedigingen van een grote groep speciaal eerder gekomen TriVia zwemmers zwom ze een PR van 24 seconden, wat een mooie 2e plaats betekende.

Op het vakantiepark een heerlijke pasta á la Martine gevolgd door een hilarisch potje Ligretto met thee uit soepkommen, komt er een eind aan een gezellige eerste dag.

ONMK dag 2:

De ochtendsessie begon met de 400 vrije slag, met namens Trivia Rik, Esther en Relinda aan de start. Rik begon hard en kwam toen de man met de hamer tegen, maar wist toch een tijd net onder zijn inschrijftijd te zwemmen. Esther kwam er niet lekker in en wist haar tijd van Alkmaar net niet te halen. Relinda zwom in een mooie battle in haar serie naar een verbetering van haar PR met 5 seconden en dit leverde een mooie bronzen medaille op. Op de 100 school overzag Theo het deelnemersveld goed, wat resulteerde in een gouden medaille. Hannie en Martine maakten er in dezelfde serie een spannende wedstrijd van. Na een snel begin van Martine, wist Hannie dit in de 2e helft om te draaien en wist de strijd te winnen, wat haar een zilveren medaille opleverde. Ilse zwom in een mooie race 2 seconden onder haar persoonlijk record en Esmee hield de tijd goed in de gaten tijdens het keerpunt van de 100 school.

De middagsessie begon met de 200 wisselslag. Rik en Hannie wisten hun tijd helaas net niet te verbeteren, maar Hannie’s tijd resulteerde wel in een Nederlandse Titel. Bij het inzwemmen hebben Esther en Esmee extra geoefend op de start met de rugcrawlsteun. Dit heeft beide dames enorm geholpen want ze wisten beiden een persoonlijk record te zwemmen op de 50 meter rugslag. Op de 100 vrij veel TriVianen onder de deelnemers. Fred beet het spits af met een mooie zilveren plak. Rik ging vandaag voor de 3e keer van start en zwom in een prima race naar een tijd iets boven zijn korte baan inschrijftijd. Martine zwom onder luide aanmoedigingen naar een goede tijd die heel dicht bij haar 25-meterbad PR ligt. Ilse zwom onder haar inschrijftijd en Esmee, bang gemaakt door Arnoud en Relinda om anders naar huis te moeten lopen, zwom knap naar een tijd in de 1.03.

Coach Arnoud had zich goed voorbereid door zelfs een printer mee te nemen, waardoor de actuele startlijsten elke dag konden worden geprint. Ondanks de warmte in het zwembad wist hij iedereen tot goede prestaties te coachen. In het huisje aangekomen werd er heerlijk in de buitenlucht genoten van een door Relinda zelf gemaakte Kip Tandoori. Na het gezamenlijke toetje hebben we dit verslag met veel plezier samengesteld.

ONMK dag 3:

Op dag 3 begon de ochtendsessie met een mooie constante race van Hannie op de 800m vrij. Vervolgens sleepte Relinda bij de 800m vrij in een PR-race een bronzen medaille binnen. De dames Esther, Ilse, Heleen en Wendan zwommen een mooie tijd op de 4 x 100 vrij.

Hannie mocht de spits afbijten op de 50 school en zwom naar een bronzen medaille. Daarna was de beurt aan Martine met een mooie PR. Ilse en Esmee zwommen allebei hun beste seizoenstijd. Theo zwom in een mooie race naar een Nederlands Record!!

Margriet zwom op de 200m rug met een flinke eindsprint naar een tweede plek toe. Rik zwom een constante race op de 200m rug en daarmee een seizoensbesttijd. Fred heeft alles gegeven bij de 100m vlinder en zwom onder flinke aanmoediging naar een Nederlandse Titel.

Bij de 200 vrij 4 TriVianen aan de start. Esther begon met een mooie seizoensbesttijd. Gevolgd door Heleen, Wendan en Relinda, die alle drie onder flinke aanmoediging een mooie tijd zwommen. Dit resulteerde in een onverwachtse derde plaats voor Relinda in wederom een PR. Rik was de hekkensluiter en haalde zijn eigen doeltijd.

De dag werd afgesloten met een medailleregen op de estafette 4 x 50 wisselslag. Het mixed 240+ team met Margriet, Theo, Jeroen en Hannie zwom naar de titel. Esmée heeft het dames 120+ team bestaande uit Heleen, Esmée, Wendan en Relinda de hele dag opgejut, wat resulteerde in een mooie 3e plaats met vooral hele mooie tijden. De aanmoedigingen van de thuisgebleven TriVia masters worden enorm gewaardeerd, dit geeft ons een steuntje in de rug.

ONMK dag 4:

Deze laatste dag werd geopend met de 400 wisselslag, met deelname van Hannie en Margriet. Die in dezelfde serie om de medailles streden. Margriet wist deze strijd te winnen en sleepte daarmee de zilveren medaille binnen, het brons was voor Hannie. In de middagpauze wordt er door een groot gedeelte van de groep een wandeling gemaakt langs de sportvelden van Eindhoven.

De middagsessie begon met de 50 vrij. Deze werd gezwommen door Rik, Fred en Marc. Deze laatste twee wisten een mooie tweede plek te behalen. Rik zwom een paar tiende boven zijn PR. Martine mocht als eerste zwemmen in de 50 vrij voor de dames en zwom een mooi PR. Daarna was het de beurt aan Relinda die alweer een mega PR zwom en Esmée zwom net boven haar PR. Vervolgens was de 200 ss aan de beurt. Martine zwom een tijd die heel dicht bij haar PR van 25m bad lag. Ilse en Theo daagden elkaar uit op de 200 ss. Deze strijd werd in het voordeel van Ilse beslist. Zij zwom met een verbetering van 6 seconden een knap PR en voor Theo was er een bronzen medaille. Toen was het tijd voor Fred zijn specialiteit; de 50 vlinderslag. Hij zwom in de buurt van zijn inschrijftijd. Theo streed dit weekend tegen zijn verkoudheid, wat niet meeviel op de 50 vlinder. Rik zat heel dicht op zijn inschrijftijd. Marc vlinderde in sneltreinvaart en behaalde een mooie bronzen medaille. Hannie mocht bij de dames de vlinder zwemmen en behaalde een mooie Nederlandse titel. Esther zwom met een flitsende start naar een persoonlijk record. Esmée zwom een seizoen beste tijd. Het toernooi werd afgesloten met een mooi spektakel; de 4×50 vrije slag. Het 240+ mix team, bestaande uit Jeroen, Hannie, Margriet en Theo, zwommen naar een Nederlandse Titel met erg goede tijden. Het ‘jonkies’ 80+ mix team bestaand uit: Esmée, Ilse, Rik en Marc, waren als 4e ingeschreven maar zwommen 2.5 seconden onder hun inschrijftijd waardoor ze de bronzen medaille mochten ophalen.

Een speciaal woord van dank voor Arnoud, waar de zwemmers tussendoor enkele uren rust konden nemen, stond hij elke TriVia-start langs de badrand te coachen en de zwemmers te voorzien van tips voor de volgende keer. Van ’s ochtends 9.30 tot ’s avonds 19.00 uur. Arnoud, BEDANKT namens ons allen.

Uiteindelijk neemt TriVia 25 medailles mee naar Groningen. (7 x goud, 8 x zilver en 10 x brons)

Dit alles was natuurlijk niet gelukt zonder het geweldige support van het thuisfront. Daarvoor dank!

Het toernooi werd traditiegetrouw afgesloten bij de McDonalds. Op naar 21-24 november, wanneer het ONMK kb in Den Haag zal worden georganiseerd