ONMK Eindhoven 6-8 mei 2022

De Masters zijn weer los. In Eindhoven deden we mee met de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan. Nu zou ik voor het verslag kunnen volstaan met het delen van de livestream, maar je moet wel heel erg geïnteresseerd zijn om deze helemaal terug te kijken. Dus vandaar een korte terugblik met de hoogtepunten voor TriVia.

Corrie keek live mee

Bovengenoemde livestream was een unicum, het zorgde ervoor dat onze trainster Corrie ons kon coachen vanuit haar luie stoel thuis. We waren nog niet bekomen van onze race of Corrie had haar feedback al in de app staan. Veel lof voor onze prestaties, maar ook goede tips voor de nummers die nog moesten komen.

Goede prestaties

Omdat nog niet iedereen in goede conditie was na twee jaar corona en Ania met een flinke longontsteking af moest haken waren we met 4 deelnemers niet groots vertegenwoordigd, maar de prestaties hebben hier niet onder geleden. Hoewel ook bij (sommige van) ons gebrek aan trainingen door corona wel te merken was.

De eerste dag begon goed met goud voor Margriet op de 400 meter vrij. Vervolgens blonk Margriet ook uit op de 100 rug waar ze zilver behaalde. Op de 200 rug en 200 vrij scoorde Margriet ook nog zilver.

Op de 200 meter school had Mark een mooie tijd, de snelste van afgelopen 7 jaar, je kunt bijna spreken van een PR als je de jonge-jaren-tijden niet meerekent. En ook op de 100 meter een goede prestatie. In Mark zijn leeftijdscategorie is het nog steeds moeilijk binnen de top 3 te eindigen, maar als hij zo doorgaat, gaat dit lukken.

Theo die altijd favoriet is op de schoolslag had veel goede tegenstanders en haalde een bronzen medaille op de 100 meter en de volgende dag zilver op de 50m.

Corrie had inmiddels zoveel verbeterpunten gezien, dat ze het als een uitdaging ging zien om ons hierop te verbeteren. Tja misschien heeft zo’n livestream ook zijn nadelen.

Op zondagochtend waagden Hannie en Margriet zich aan de 400 meter wisselslag. Margriet zwom hier een Nederlands Master Record 65+ in 7:28.04! Daar zijn wij allemaal heel trots op.

Ikzelf kwam thuis met 2 medailles, zilver op de 50 meter vlinder en brons op de 400 wissel. In het land der blinden is eenoog koning, makkelijk verdiend als er niet meer tegenstanders zijn. Maar toch een PR op de 50 vrij en dichtbij mijn inschrijftijden op de andere nummers.

De sfeer was weer uitstekend, en de organisatie top. Volgend jaar weer met een compleet team aan de start.

Hannie Poletiek