Gepromoveerd!

We zijn gepromoveerd naar de A-klasse!

Na twee jaar niet in de KNZB-zwemcompetitie gezwommen te hebben hadden bestuur en trainers besloten om toch weer terug te keren in de competitie. En dit niet zonder succes, want we zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de A-klasse! Dit betekent dat we volgend seizoen gaan racen op het een na hoogste regionale competitieniveau.

Door een fantastisch gezwommen wedstrijd, door TriVia georganiseerd in het Ranomibad, zijn we 22 april als eerste geëindigd in de B-klasse. Wat een prachtig resultaat: na twee jaren terug op dit niveau! Uiteraard moest dit na afloop gevierd worden met de trainers, zwemmers en alle vrijwilligers. Er stond een heerlijke taart klaar in de kantine.

TriVia was dit seizoen ingedeeld in een poule met Azuro, Bubble, GZVW en De Hardenberg. Er waren in totaal vier zwemwedstrijden. Voor de competitie standen worden punten verdiend per zwemnummer. Voor elke leeftijdsgroep is per ronde door de KNZB vastgesteld welke nummers die groep zwemt. De eerste twee (m/v) geëindigde senioren, junioren 4 en jonger, junioren 2 en jonger, de als eerste geëindigde jeugd 2 en jonger, en het snelste estafetteteam tellen mee voor de punten. De punten zijn het aantal gezwommen seconden: het is dus de bedoeling zo min mogelijk punten te behalen. TriVia is met 10670,09 punten ruimschoots eerste geworden!

Het seizoen is echter nog niet voorbij. Nu deze mijlpaal bereikt is, richten de zwemmers zich op de Regionale Zomer Kampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen die er nog aan zitten te komen. We wensen alle zwemmers veel succes met de voorbereidingen!

Voor de Competitiestanden Klasse-B regio Noord zie: 

Koninklijke Nederlandse Zwembond (knzb.nl)

Door: Veerle Nieborg