Elin, Milou en Quinten naar NJK!

Het Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschap is één van de belangrijkste toernooien in het zwemseizoen. Hier komen de beste zwemmers en zwemsters van 12 t/m 17 jaar bijeen in de strijd om de nationale jeugdtitels. Bij de NJK wordt gewerkt met ranglijsten voor Junioren 1-2 en limieten voor Junioren 3-4. De NJK werd gehouden van 16 t/m 18 juni 2023 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. 

De zwemmers Elin, Milou en Quinten gingen samen met trainers Chris en Dennis richting Eindhoven. Voor de 11-jarige Elin was dit haar eerste Nederlandse kampioenschap op lang bad. Ze startte op 10 individuele afstanden. In haar leeftijdsgroep Junioren 1-2 plaatsen de beste 40 jongens en 40 meisjes uit de landelijke klassementsranglijst zich voor de NJK “Meerkamp”. Er wordt geselecteerd op een klassement van 6 afstanden volgens de FINA-puntentabel. Op 3 afstanden verbeterde ze haar persoonlijke record. Milou had zich tijdens de Regio kampioenschappen nog geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Zij mocht starten op de 100 meter rugslag. Met mooie persoonlijke records op bijna alle afstanden kan Quinten trots terugkijken op dit kampioenschap en zijn laatste wedstrijd als junior. Volgend seizoen gaat Quinten naar de jeugd en daarmee naar de senioren kampioenschappen.

Na drie zware wedstrijddagen kunnen de zwemmers en trainers terugkijken op een geslaagd toernooi met hele mooie prestaties. Het lange baan seizoen zit er nu op en kan iedereen gaan genieten van de vakantie!

Door: Veerle Nieborg