A-kampioenschappen regio Noord 2024!

In de weekenden 25-26 mei en 1-2 juni 2024 vonden de A-kampioenschappen lange baan (50 meter) plaats in Drachten. Deze kampioenschappen brachten zwemmers uit de regio Groningen, Friesland en Drenthe bijeen die zich hadden gekwalificeerd door het behalen van limieten. Twaalf TriVia zwemmers in verschillende leeftijdscategorie√ęn streden om regiokampioen te worden. Voor sommigen het hoogtepunt van het jaar, terwijl anderen het beschouwden als de generale repetitie voor de Nederlandse kampioenschappen. 

 Voor onze zwemmers van TriVia was het weer even wennen, want we trainen in een 25 meter bad. Voor een 50 meter wedstrijd heb je toch meer uithoudingsvermogen nodig. Je hebt minder keerpunten en ben je langzamer dan in een 25 meter bad. Zwemmen in een 50 meter bad kan mentaal een uitdaging zijn, het vereist focus en doorzettingsvermogen. 

Tijdens deze kampioenschappen was er een speciale viering. Evita, een van onze zwemmers werd 14 jaar. Haar verjaardag werd gevierd met een feestelijke traktatie.

Deelnemers:

Nienke Bakker

Veerle van Bloois

Fenna Boterman

Quinten Brouwer van Gonzenbach

Jaime Fais

Emma Hofstee

Evita Hoornweg

Esmee van Peer

Lotte Pleizier

Elin Reinstra

Monique Tienstra

Marloes Ungersma

Door: Veerle Nieborg