Wedstrijdverslag Dames 1 13/11

– Wedstrijdverslag Dames 1 13/11 – 

Wat een luxe blijft het toch: op de fiets naar een uitwedstrijd. Althans, onze coach Sjoerd en gelegenheids-assistent-coach Linda (met helaas nog steeds kapotte vinger) kozen er toch voor om de auto te pakken naar het Willem-Alexander Sportcentrum.

Jullie raden het al: we mochten een wedstrijd spelen tegen onze stadsgenoot De Walvisch. Naast stadsgenoot, is De Walvisch ook leverancier van verse TriVianen, want onder andere onze teamgenoot Sanne (zie foto) heeft het zwembad op de campus verruild voor ons altijd knusse Helperbad. Dit maakt de wedstrijden tegen De Walvisch altijd nét wat meer beladen, want niet alleen punten staan op het spel maar ook de eer van ‘het betere Groningse team in de 2 klasse bond’.

De wedstrijd werd in het eerste partje direct op scherp gezet met 3 doelpunten aan beide kanten. In het 2e partje bleef het ook gelijk op gaan, want bij het wisselen van kant stond een stand van 4-4 op het scorebord. Spannend!

In de 3e periode zette deze trend zich nog even door, naast dat er nog steeds vooral persoonlijke fouten werden gemaakt aan de kant van De Walvisch (7 aan hun kant en 1 bij ons). Helaas werden door ons de manmeers niet benut in dit partje en gingen we de laatste periode in met een (nog….) magere achterstand: 7-6. 

Wie puur naar het wedstrijdverslag kijkt, zal zich afvragen wat er gebeurde in het laatste partje. Kreeg De Walvisch vleugels? Speelden wij met onze ogen dicht? You will never know. Hoe dan ook, na 2.5 minuut spelen in het 4e partje stonden we ineens 11-6 achter. Dat was schrikken, en van de schrik zijn we ook niet meer bekomen: de wedstrijd werd afgefloten met een stand van 12-7 op het scorebord. 

In de nabespreking was de adrenaline van deze (ondanks de eindscore) leuke en uitdagende wedstrijd nog goed voelbaar. Er werd nog even vurig gediscussieerd over de laatste periode, maar we konden zoals elke week ook positief afsluiten: we maken steeds weer stappen vooruit en we raken steeds meer op elkaar ingespeeld. 

Het was al met al een leuk uitje naar de andere kant van de stad, en we danken De Walvisch voor de goede pot! 

 

Op naar komend weekend, thuis tegen Het Ravijn!