Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen bij G.Z. TriVia

 

Synchroonzwemmen is een sport die je ook wel waterballet kunt noemen. Een ander woord is kunstzwemmen: want het is een kunst om zoveel drijfvermogen op te bouwen zodat je soepeltjes allerlei dansfiguren boven en onder water kunt uitvoeren.

Over synchroon

Het is een sport waar het aankomt op lenigheid en elegantie. Maar vergis je niet! Je bouwt net als onze meiden een groot uithoudings-vermogen op, je traint je conditie, je leeren een goede ademtechniek en je hebt veel plezier.

 

In 1934 werd tijdens de wereldtentoonstelling in Chicago voor het eerst synchroon gezwommen op de manier zoals wij dat nu nog kennen. In 1984 is synchroonzwemmen zelfs tot een Olympische sport verheven.

Wat doe je op een training?

In een training proberen wij de aandacht zo goed mogelijk te verdelen tussen de 4 verschillende onderdelen: conditietraining, stuwingen, techniek en muziekzwemmen. Afhankelijk van een aanstaande wedstrijd of afzwemmen voor een diploma zal deze aandacht een beetje verschuiven.

Elke training begint met opwarmen, daarna gaan we naar het bad en behandelen we diverse onderdelen. In een periode van een aantal weken trainen we je naar de ‘uitvoering’ toe.

Iets voor mij?

Als je van zwemmen houdt en het gezellig vindt om in groepsverband te sporten en van muziek houdt; zeker! Synchroonzwemtrainingen zijn gevarieerd en veelzijdig. Je werkt aan je conditie, je lenigheid en, niet te vergeten, je spierkracht!

Het mooie van synchroonzwemmen is dat je gewrichten minimaal belast worden en je al je spieren moet gebruiken om jezelf boven water te houden en voort te bewegen. Wel is het een vereiste dat je minimaal het zwemdiploma A en B hebt behaald, zodat je je veilig in en vertrouwd met het water voelt. Vanaf daar leren wij je de rest en maken we van jou een echte synchroonzwemster.

Wedstrijden

Oefeningen voor thuis

Trainingstijden